Heeft u wel eens nagedacht over uw eigen uitvaart?

Eigen uitvaart

Een familielid of iemand uit de vriendenkring overlijdt en u gaat naar de uitvaart. Bij het naar huis gaan praat u nog wat na met uw partner of met familie en zegt: ‘Ik vond het prachtig om te zien dat de kleinkinderen er zo bij betrokken werden. Maar wat was die koffiekamer verschrikkelijk.’

Vaak als we naar een uitvaart zijn gegaan, komen we terug met verhalen over de dingen die mooi of niet mooi waren. Maar zorgt het dan in uw eigen thuissituatie of in uw familiekring wel eens voor een discussie over ‘hoe u het zou willen of misschien hoe u het niet zou willen?’

Het kan voor toekomstige nabestaanden goed zijn om te weten wat uw wensen zijn. Op deze manier kunnen nabestaanden ervoor zorgen dat uw wensen worden gerespecteerd.

Wensenformulier

Het zijn belangrijke beslissingen die u eenvoudig kunt vastleggen door het invullen van een wensenformulier. Hierin staan allerlei mogelijkheden. Niet alles hoeft te worden ingevuld, maar het kan een begin zijn.

Er is zoveel mogelijk bij het regelen van een eigen uitvaart dat het misschien goed is om voor bepaalde zaken een keuze te maken. Misschien juist wel dingen uit te sluiten zoals die ‘verschrikkelijke koffiekamer’.

Mocht u naar aanleiding van het wensenformulier nog vragen hebben of vindt u het fijn er eens over te praten, neem dan even contact met ons op. Wij vertellen u graag persoonlijk wat er allemaal mogelijk is.