Voor direct contact bij overlijden bel (dag & nacht) met

06-52889955

Bij Overlijden

Na een overlijden ‘moet’ er al snel veel worden geregeld. Voor ons zijn zorg, aandacht en tijd kernbegrippen die centraal staan in ons werk.

Bij een overlijden thuis, dient u altijd eerst contact op te nemen met de huisarts. Daarna kunt u ons bellen, dag en nacht. We maken dan op de door u gewenste tijd een afspraak en komen dan naar u toe. In dit eerste gesprek maken we kennis, luisteren we naar uw verhaal en vertellen wij wat er de komende dagen gaat gebeuren.

Vervolgens is er dan eerst de zorg voor de overledene, het verzorgen en opbaren. Wij vragen altijd of u wilt helpen bij de laatste verzorging. U kunt de kleding uitzoeken, helpen met wassen en aankleden of de ruimte van opbaren sfeervol inrichten. Voor de opbaring zijn er verschillende mogelijkheden.

Het kan bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum of kerk maar thuisopbaring is ook bijna altijd mogelijk. Het bijzondere van thuisopbaring is dat nabestaanden zo vaak als zij wensen bij de overledene kunnen zijn. De vertrouwde omgeving geeft mensen bovendien de gelegenheid om rustig en op eigen wijze afscheid te kunnen nemen. Indien de wens bestaat om thuis opgebaard te worden, dan zullen wij alles in het werk stellen om dit te kunnen realiseren.

Daarna gaan we met elkaar op weg om de uitvaart voor te bereiden. Aandacht voor de wensen van de overledene, maar ook voor de nabestaande.
Vanaf het overlijden tot en met de dag van de uitvaart zijn er zoveel momenten die niet opnieuw kunnen worden gedaan en daarom nemen en geven we de tijd om te komen tot de juiste keuzes.

Nanda Nijstad Uitvaartzorg helpt u te informeren, inspireren en begeleiden om te komen tot een mooi en uniek afscheid.

Neem contact op