De week van de begraafplaats

Ieder jaar wordt er in Nederland de week van de begraafplaats georganiseerd. Er is in deze week extra aandacht voor graven van bekende acteurs, politici, schrijvers, maar ook voor graven met een bijzonder verhaal.

Dit jaar is het thema ‘Ik vergeet je niet’. Door het hele land worden er verschillende activiteiten georganiseerd die al dan niet met dit thema in verbinding staan. Op de website van de week van de begraafplaats kunt u zien wat er waar aan activiteiten wordt georganiseerd https://www.weekvandebegraafplaats.nl/activiteiten

Zo is er op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied een workshop steenhouwen te volgen en wordt er op de Nieuwe Ooster, ook in Amsterdam ieder uur een lezing en een rondleiding gehouden en is er om 15.00 uur een concert.

In Landsmeer wordt er geen directe aandacht besteed aan deze week, maar het is zeker de moeite waard om er toch weer eens een wandelingetje te maken. U kunt dan  zien hoe mooi onze gemeentelijke begraafplaats is geworden na alle aanpassingen. Prachtige nieuwe bomen en verschillende beplanting rondom de hele wal.

In het kader van het thema ‘ik vergeet je niet’ worden er dit jaar blauwe bloemen gelegd. Misschien een mooi moment om weer eens een bezoek te brengen aan de begraafplaats en bij degene die u niet wilt vergeten blauwe bloemen neer te leggen.